Heerlijk kwaliteitsvlees van eigen kweek

Natuurvlees van onze eigen hoeve...

Eind 2009 zijn wij gestart met onze eigen vleeswinkel “De Vleeshoeve”. Op deze manier hebben we het hele productieproces zelf in handen en proberen wij ons eigen vlees rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Zo kunnen wij een kwaliteitsproduct aanbieden voor een eerlijke prijs.
De Vleeshoeve wordt mee uitgebaat door de schoonzoon Kris Van Nijlen die slager van opleiding is.

 Runderen ...

Wij kweken het Belgisch witblauw ras. Witblauw staat garant voor kwaliteitsvlees. Het is mals, sappig, minder vet, uniek van smaak en mooi rood. Eenmaal van dit stukje vlees geproefd, wordt het snel een vaste waarde.

 


Kippen ...

De kippen op onze boerderij zijn vleeskippen.  Deze dieren worden als kuiken naar ons toegebracht en verzorgt in grote, lekker warme stallen waar ze vrij kunnen rondlopen.

 


Akkerbouw ...

Het voeder voor de dieren wordt geteeld op de gronden vlakbij het bedrijf. Het grootste gedeelte van de gronden bestaat uit grasland. Hier kunnen de koeien in de lente en de zomer lekker vrij rondgrazen.

Een deel van het grasland wordt in de zomer gemaaid en ingekuild als voeder voor de herfst en de winter. De andere gronden worden gebruikt voor het zaaien
van maïs, dat eveneens wordt gehakseld en ingekuild als voeder wanneer de
koeien op stal staan.

 

Wij verkopen ons vlees gewoon per stuk...

Net zoals bij de gewone slager. Dus niet de grote hoeveelheden wat de meeste mensen verwachten. Er bestaan wel pakketten en andere acties die u kan terugvinden in onze winkel of op onze website.

Ons assortiment bestaat uit rundvlees en kippenvlees van onze eigen boerderij, aangevuld met varkensvlees dat we aankopen bij een collega hoeveslager. Onze dieren worden reglementair geslacht en onderworpen aan grondige controles. Daarna halen we het geslachte vlees op met onze goed gekoelde camionette en  wordt het door Kris versneden en verwerkt tot allerlei lekkers.

Denk maar aan een heerlijke biefstuk, lekker kipfiletjes, maar ook diverse soorten burgers, worsten, vinken,… teveel om op te noemen.

Wij maken niet alleen uw dagelijks biefstuk of kipfilet, maar ook  met de feestdagen kan u bij ons terecht. Wij bereiden een mooie gourmet of fondueschotel voor u, of helpen u graag verder met een lekker stukje rosbief.

In de zomermaanden staat de BBQ bovenaan op onze lijst.